Попаснянська міська військова адміністрація

Поштова адреса для листування: 61003, м.Харків, майдан Конституції, 1, під'їзд 4

Про зміни розміру мінімальної зарплати, прожиткового мінімуму та ЄСВ у 2022 році

З 1 січня розмір мінімальної заробітної плати залишиться на рівні 6500 грн. на місяць, як і в грудні цього року. А з 1 жовтня 2022 року – 6700 грн. Також зміняться розміри погодинної мінімальної заробітної плати: з 1 січня – 39,26 грн., з 1 жовтня – 40,46 грн. Крім того, змінюються розміри прожиткового мінімуму для працездатних осіб: з 1 січня – 2481 грн.; з 1 липня – 2600 грн.; з 1 грудня – 2684 грн.

Отже, наразі можна проаналізувати які розрахункові показники змінюються в наступному році. Насамперед йдеться про розміри ЄСВ як для роботодавців, так і для ФОПів, оплату праці і безперечно про розміри штрафів які застосовує Держпраця. Максимальна база ЄСВ з січня по вересень 2022 року складе 97500 грн. на місяць, а мінімальний ЄСВ за кожного працівника, який має сплатити роботодавець, – 1430 грн. Хоча ці показники фактично вже мають застосовуватися з грудня 2021 року.

Важливо пам’ятати, що мінімальний розмір заробітної плати впливає також на фінансові штрафи за порушення трудового законодавства. Їх застосовує Держпраця за результатами перевірок, відповідно до статті 265 КЗпП. Наприклад, за кожного неоформленого працівника – 65 тис. грн., а у разі не нарахування індексації чи за недотримання інших мінімальних державних гарантій в оплаті праці – 13 тис. грн. за кожного працівника.

 


Відділ обслуговування громадян (сервісний центр №7)
Головного управління ПФУ в Луганській області

Важливо!
  • Надання одноразової грошової допомоги військовослужбовцям Збройних Сил України, підрозділів територіальної оборони, Державної прикордонної служби України
  • Просимо надавати інформацію про цивільних громадян Попаснянської територіальної громади поранених/загиблих внаслідок ворожих обстрілів для передачі Міжнародному Комітету Червоного Хреста.
  • До уваги внутрішньо-переміщених осіб Попаснянської міської територіальної громади
  • Як вберегтися від коронавірусу
  • Що робити при надзвичайній ситуації


  • Робоча група з розробки Стратегії Попаснянської ОТГ

    Реформа оплати праці

    Реформа оплати праці

    Оперативна інформація

    Оперативна інформація

    Єдина система місцевих петицій

    Електронні петиції