Попаснянська міська військова адміністрація

Поштова адреса для листування: 61003, м.Харків, майдан Конституції, 1, під'їзд 4

Бондарева Марина Олександрівна, начальник відділу ЖКГ, архітектури, містобудування та екології Попаснянської міської військово - цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області.

Доповідь про роботу відділу у 2022 році та плани роботи на 2023 рік.

З початком бойових дій працівники відділу збирали інформацію, щодо потреб мешканців, житло яких зазнало пошкоджень та видавали плівку, тарпаулін, продукти харчування, ковдри, матраци, тощо.

До моменту окупації працівники відділу евакуйовували мешканців, в тому числі маломобільних та поранених осіб, з населених пунктів Попаснянської громади до м. Бахмут, завозили гуманітарну допомогу, сприяли захороненню загиблих та евакуації вцілілого автотранспорту. Виконували завдання керівництва Попаснянського гуманітарного хабу в м. Бахмут.

Наразі відділом проводиться робота з формами реєстрації внутрішньо переміщених осіб, які втратили житло на території Попаснянської міської територіальної громади. Так, на сьогодні, обліковано 10146 осіб, в тому числі 4758 осіб працездатного віку, 1927 дітей, 315 осіб з інвалідністю, 3164 пенсіонерів.

Враховуючи необхідність уточнення, в кожному випадку, наданої інформації, зберігається зворотній зв’язок, після того як людині надали роз’яснення або направили її за приналежністю до інших відділів, служб, організацій тощо.
За результатами обробки інформації з форм реєстрації внутрішньо переміщених осіб, які втратили житло на території Попаснянської міської територіальної громади, щотижнево надається інформація до Луганської обласної військової адміністрації для подальшого її внесення в Державну електронну систему обліку руйнувань житлового фонду, об’єктів водопостачання, благоустрою.

Здійснено облік захоронених на території громади загиблих/померлих з березня 2022р. до періоду тимчасової окупації території (53 мешканця громади).

Розробляються заходи до Плану першочергових дій після деокупації громади, спрямовані насамперед на забезпечення базових комунальних послуг.

Розпочата робота в Державному реєстрі майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терактів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації (обробка інформаційного повідомлення фізичних осіб з ДІЇ, де наразі зареєстровано порядку 8 тисяч повідомлень мешканців Попаснянщини).

З метою отримання допомоги для вирішення нагальних питань із забезпечення населення базовими житлово-комунальними послугами, створення запасу матеріалів та обладнання після деокупації, зроблені запити до міжнародних благодійних та гуманітарних організацій та фондів (GIZ Бюро в Україні, U-LEAD з Європою, БО БФ «ADRA Ukraine», КАРІТАС України, МГО «Людина в біді», ДМК ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА, ГО «Норвезька Рада у справах біженців», ГМД «ПРОЛІСКА», БО МБФ «Українсько-німецький гуманітарний фонд», Управління ООН з координації гуманітарних прав).

За резолюцією керівника Попаснянської міської військово-цивільної адміністрації виконуються, з відповідним звітуванням, протокольні доручення керівництва Луганської обласної військової адміністрації, офісу Президента України, прем’єр-міністра України, міністерств. Надається інформація на запити до департаменту Житлово-комунального господарства, департаменту Будівництва, енергозбереження, архітектури та містобудування, департаменту Розвитку, утримання мережі, автомобільних доріг області, промисловості та транспорту, департаменту Економічного розвитку та зовнішньоекономічної діяльності, департаменту Міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх відносин, департаменту Комунальної власності, земельних відносин, екології та природних ресурсів Луганської обласної військової адміністрації, Державного Агентства з енергоефективності та енергозбереження України, Головного Управління Держпродспоживслужби в Луганській області, Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області, Державної екологічної інспекції в Луганській області.

Формується та надається, до Луганської обласної військової адміністрації, інформація щодо потреб в обладнанні, яке необхідно для відновлення функціонування свердловин, комунальній техніці, техніці та обладнанні для поводження з твердими побутовими відходами, автобусах, модульних будинках, генераторах, тощо. Здійснюється щотижневе звітування щодо придбаних та отриманих генераторів (наразі в наявності є 7 генераторів в Попаснянських хабах – 2 в м. Черкаси, 3 – м. Новомосковськ, 2 – м. Харків).

Розроблені бюджетні програми:

- Цільова програма благоустрою на 2023 рік.

- Цільова програма створення умов для тимчасового проживання працівників підприємств, організацій, установ, які будуть залучені до робіт з відновлення систем життєзабезпечення, забезпечення правопорядку, захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій на території Попаснянської міської територіальної громади після її деокупації, яка передбачає придбання та облаштування на території громади 15-ти модульних будинків.

На контролі відділу питання щодо погашення бюджетними установами та комунальними підприємствами заборгованості за розподіл спожитих електроенергії та природного газу за січень – лютий 2022 року (підписання актів звірок, оплата заборгованості).

В сфері квартирного обліку проводиться робота з інвентаризації та оновлення облікових справ дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа, а також осіб, які перебувають на квартирному обліку як учасники бойових дій.

Працівники відділу приймають участь в онлайн – семінарах в рамках проєкту «Добрі сусіди – одна країна» (сфера ОСББ), в рамках проєкту «U-LEAD з Європою» стосовно енергопостачання та енергозбереження, експрес-сесіях Клуб Мерів (питання розвитку економіки), в рамках Програми ЄС LIFE - щодо досвіду провадження та реалізації стратегічних інтегрованих та природних проєктів. Працівники відділу пройшли навчальний онлайн - курс з мінної безпеки та зареєструвались на навчання з цифрової грамотності.

Всі працівники відділу житлово-комунального господарства, архітектури, містобудування та екології Попаснянської міської військово-цивільної адміністрації після деокупації мають наміри повернутися до Попаснянської міської територіальної громади для постійного проживання, будуть працювати на благо мешканців громади, виконуючи задачі та завдання, у відповідності до ситуації, завдань керівництва Попаснянської МВЦА та Луганської обласної військової адміністрації.

Важливо!
  • Надання одноразової грошової допомоги військовослужбовцям Збройних Сил України, підрозділів територіальної оборони, Державної прикордонної служби України
  • Просимо надавати інформацію про цивільних громадян Попаснянської територіальної громади поранених/загиблих внаслідок ворожих обстрілів для передачі Міжнародному Комітету Червоного Хреста.
  • До уваги внутрішньо-переміщених осіб Попаснянської міської територіальної громади
  • Як вберегтися від коронавірусу
  • Що робити при надзвичайній ситуації


  • Робоча група з розробки Стратегії Попаснянської ОТГ

    Реформа оплати праці

    Реформа оплати праці

    Оперативна інформація

    Оперативна інформація

    Єдина система місцевих петицій

    Електронні петиції