Попаснянська міська військова адміністрація

Поштова адреса для листування: 61003, м.Харків, майдан Конституції, 1, під'їзд 4

Сьогодні, 27 жовтня 2021 року відбулося онлайн засідання з Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Луганській обласній державній адміністрації, у якому взяв участь заступник керівника Дмитро Хащенко.

На засіданні було розглянуто такі питання:

1. Епізоотична ситуація щодо грипу птиці на території Луганської області та в Україні.

2. Епізоотична ситуація щодо сказу тварин на території Луганської області і підготовчі заходи до проведення кампанії з пероральної імунізації диких м'ясоїдних тварин проти сказу і подальший контроль ефективності проведеної імунізації.

3. Епізоотична ситуація щодо африканської чуми свиней на території Луганської області та в Україні і заходи з недопущення потрапляння збудника інфекції на територію Луганської області

4. Епізоотична ситуація щодо сибірської язви тварин на території України і заходи з недопущення потрапляння збудника інфекції на територію Луганської області.

Більш детально про епізоотичну ситуацію на території Луганської області щодо грипу птиці, сказу плотоядних, африканської чуми свиней та сибірки доповів головний державний ветеринарний інспектор – в.о. начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Луганський області Андрій Хорошко.

За його словами з метою профілактики інфекційних хвороб птиці на території Луганської області управліннями Держпродспоживслужби та державними установами ветеринарної медицини на місцях здійснюється низка заходів.
Щодо сказу тварин епізоотична ситуація в області залишається напруженою, але маємо тенденцію на покращення. Основним джерелом і резервуаром збудника інфекції є дикі хижаки та здичавілі тварини.

З метою викоренення сказу та стабілізації епізоотичної ситуації в області постійно вживаються вичерпні заходи: проводиться безкоштовна вакцинація проти сказу усіх сприйнятливих домашніх та сільськогосподарських тварин, щорічно проводиться відстріл хижих та шкідливих тварин на території лісомисливських угідь та навколо населених пунктів області, інформація про небезпеку сказу та необхідність вакцинації тварин, регулярно доводилася населенню через засоби масової інформації на обласному та місцевих рівнях, проведено кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

Окремим нагальним питанням є епізоотична ситуація щодо сибірки – дуже небезпечного, спільного для людей та тварин інфекційного захворювання. Проте Луганська область є благополучною щодо сибірки тварин протягом останніх дев’ятнадцять років, але загроза виникнення хвороби на території області залишається.

За результатами засідання комісія вирішила вжити заходів з профілактики та недопущення хвороб територією області.

Важливо!
  • Надання одноразової грошової допомоги військовослужбовцям Збройних Сил України, підрозділів територіальної оборони, Державної прикордонної служби України
  • Просимо надавати інформацію про цивільних громадян Попаснянської територіальної громади поранених/загиблих внаслідок ворожих обстрілів для передачі Міжнародному Комітету Червоного Хреста.
  • До уваги внутрішньо-переміщених осіб Попаснянської міської територіальної громади
  • Як вберегтися від коронавірусу
  • Що робити при надзвичайній ситуації


  • Робоча група з розробки Стратегії Попаснянської ОТГ

    Реформа оплати праці

    Реформа оплати праці

    Оперативна інформація

    Оперативна інформація

    Єдина система місцевих петицій

    Електронні петиції