Попаснянська міська військова адміністрація

Поштова адреса для листування: 61003, м.Харків, майдан Конституції, 1, під'їзд 4

З 01 січня 2021 року в Україні запроваджено єдиний рахунок для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

Єдиний рахунок для сплати грошових зобов'язань та/або податкового боргу з податків і зборів, ЄСВ та інших платежів, контроль за справлянням яких покладено на ДПС, заборгованості з інших платежів може використовуватися платником податків за його бажанням.

Використання єдиного рахунку платником розпочинається з робочого дня, що настає за днем подання ним повідомлення про використання такого рахунку. У разі, якщо платник-юридична особа має відокремлені підрозділи, то повідомлення про використання або про відмову від використання єдиного рахунку подається таким платником за кожним відокремленим підрозділом.

Здійснити сплату через єдиний рахунок можна всіх поточних платежів, податкового боргу за такими платежами та недоїмку з єдиного внеску, грошові зобов’язання, які визначено на підставі податкових повідомлень-рішень.

Однак, звертаємо увагу, єдиний рахунок не може бути використаний для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу з податку на додану вартість, акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового, а також для сплати частини чистого прибутку до бюджету державними та комунальними підприємствами та їх об’єднаннями.

У разі використання єдиного рахунку платник зобов'язаний здійснювати сплату платежів тільки через єдиний рахунок, крім випадків зазначених вище. У випадку коли кошти сплачені платником на інші рахунки, відкриті на ім’я Казначейства для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу (заборгованості) податків і зборів, ЄСВ та інших платежів, контроль за справлянням яких покладено на ДПС, вважаються помилково сплаченими грошовими зобов'язаннями та підлягають поверненню у порядку, визначеному ст. 43 Кодексу.

Слід зауважити, у разі відмови платника від використання єдиного рахунку, таке використання припиняється, починаючи з 1 січня наступного календарного року, на підставі повідомлення про відмову від використання єдиного рахунку один раз протягом цього року.

Попаснянська ДПІ ГУ ДПС у Луганській області.

Важливо!
  • Надання одноразової грошової допомоги військовослужбовцям Збройних Сил України, підрозділів територіальної оборони, Державної прикордонної служби України
  • Просимо надавати інформацію про цивільних громадян Попаснянської територіальної громади поранених/загиблих внаслідок ворожих обстрілів для передачі Міжнародному Комітету Червоного Хреста.
  • До уваги внутрішньо-переміщених осіб Попаснянської міської територіальної громади
  • Як вберегтися від коронавірусу
  • Що робити при надзвичайній ситуації


  • Робоча група з розробки Стратегії Попаснянської ОТГ

    Реформа оплати праці

    Реформа оплати праці

    Оперативна інформація

    Оперативна інформація

    Єдина система місцевих петицій

    Електронні петиції